Skip to main content

We're hiring - Webbis!

Sara i fikarummet: -"Vi skulle fasen behöva en skön typ med glimten i ögat som föredrar att sälja saker på nätet framför att prata med kunder live."

För att ingen ska tro att vi bara sitter och fikar (även om det dricks en hel del kaffe) så sammanfattar jag snabbt vad vi gör på Lykke Kaffegårdar och hur allt började: Ett planterat kaffeträd, ett skönt gäng som gillade att hänga ihop, några färgstarka och glada idéer på design och ett tomt vitt rum som tidigare hade värmt upp Hökarängen. Lykke Kaffegårdar grundades ur idén av att göra något annorlunda, att ta ett krafttag för förändring. Att göra kaffebranschen lite mer hållbar, helt enkelt. Vårt mer klyschiga men ändå rimliga mantra är att "Ingen eller inget ska ta skada för att du ska kunna njuta av en god kopp kaffe."

Kaffeträdet blev 5 kaffegårdar, ett guldägg för bästa förpackningsdesign, ett gäng som växte sig större och i det ekande rummet byggdes ett kafferosteri där vi skapar framtid och glädje tillsammans med våra kunder. Det finns såklart en massa mer info om oss på www.lykkegardar.se eller @lykkegardar på IG.

Men det räcker ju inte att sitta och klappa varandra på axeln och vänta på att fler människor och kunder ska hitta oss. Jag vill inte förminska det extremt komplicerade projekt vi åstadkommit att plötsligt kontrollera hela värdekedjan från kaffeplanta till kaffet i koppen. Men det är alltid dags att ge sig ut på stan och prata med likasinnade som också gillar att förändra kaffebranschen i kombination med snygg design.

De kallar oss säljare. En annan säljare, men mer digital, asså vår hemsida på Lykke, kallas internt för ”Webbis”, som precis som alla andra säljare har en egen budget och ett resultatansvar. Webbis föddes när Gabbi slängde ihop en Shopify-sida som Sara sedan utvecklade och förvaltade. Vi började nå ut till kunder ute i både Sverige och världen. Jag minns att vi var förundrade över hur folk kunde hitta till oss hela vägen från Alaska. Webbis växte och är nu en i järngänget och en viktig del av Lykke.

Därför är det inte mer än rätt att vår webshop på riktigt får en riktig vän som med öm hand ska driva hela vår e-handel. Det känns överflödigt att i detalj gå in på vad en Websäljare (E-commerce sales manager) pysslar med så jag använder den breda penseln och målar upp en ganska abstrakt bild. Du blir en del i sälj- och marknadsgänget med fullt ansvar och frihet driver vår e-handel från planering, budget, innehåll och resultat. När vi andra ger oss ut på stan för att sälja till våra kunder så öppnar du din datorn, hänger upp öppetskylten och kliver in på jobbet. För oss är det nämligen som att driva en fysisk butik fast utan kollegor som ringer sig in sjuka 5 minuter innan öppning.

Det ska piffas och pyntas efter säsong, storsäljarna och lagervärmarna ska hängas längst fram i butiken och fina budskap från våra kaffegårdar ska skrivas och hängas upp i skyltfönstret.Till din hjälp så har du såklart alla våra härliga berättelser, vår marknadsgrupp, alla fina sökmotorer och sociala kanaler som finns. Och sen såklart jobbar vi konstant med uppföljning, utvärdering, analys, korrigering, optimering (SEO) och löpande rapportering. På repeat. Men detta har du ju koll på. På både engelska och svenska.

Jag tänker att du kanske har jobbat med E-handel länge men inte riktigt hittat syftet i livet och saknar att vara med och påverka. Eller så är du bara naturellt vass, har jobbat med e-handel men inte fokuserat bara på säljet och vill praktisera allt du lärt dig. Som den gamle Stev Jobs alltid sa: -"Anställ alltid folk som är bättre än dig själv". Rimligt. För just nu behöver vi verkligen någon som är bättre än oss själva på e-handel. Det är en bonus om du är en kreatör, som många av oss andra, men det är viktigare att du är en person av ordning som har koll på siffrorna och kalkylerna. Siffror till skillnad från bilder ljuger aldrig. Och vi behöver bara sanningar när det kommer till vår webshop.

Om du eller någon annan är intresserade av att veta mer om oss och tjänsten, vad vi gör och hur vi jobbar, så är det bara att höra av sig på johan@lykkegardar.se. Hoppas att du hör av dig så vi om ett år kan se tillbaka och glädjas över att du hoppade på Lykketåget.

Skön vecka! /Johan, LYKKE KAFFEGÅRDAR 🌈🌈🌈

Your Cart

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.

Ship to:

Thanks for contacting us! We'll get back to you shortly. Thanks for subscribing Thanks! We will notify you when it becomes available! The max number of items have already been added There is only one item left to add to the cart There are only [num_items] items left to add to the cart