HAPPINESS


Påsen HAPPINESS som du håller i din hand innehåller just nu kaffe från Caparaó i Brasilien samt Agua de Nieves i Peru. Vi rostar kaffet för att på bästa sätt lämpa sig för din filterkaffe-bryggning. Och samtidigt låta respektive kaffes unika karaktärer få spela in med sin fulla närvaro.

 

Brasilien
Region: Bateia, Castelo - Espirito Santo
Höjd: 800-1200 m
Förädling Så kallad ”Pulped Natural”. Direkt efter skörd skalas bären fria från sitt fruktkött och på så sätt frigörs också bönorna. Bönor som sedan torkar med de ljumma höglandsbrisarna, under den Brasilianska solen.

 

Peru

Region: Agua de Nieves, Monobamba - Peru

Höjd: 1600-2100 m

Förädling: Kaffet skalas fritt från sitt fruktkött och lämnas vilande i sitt omgärdande sockerlager, under 24-36h. Under denna tid bryts genom en jäsningsprocess, sockret ned. Ungefär som processen i det traditionella surdegsbaket. Därefter tvättas bönorna rena i friskt källvatten och torkas slutligen långsamt.

 

Väl i koppen präglas smakbilden tydligt av den sötma och fyllighet det brasilianska kaffet bidrar med. Fint kombinerad med en klar fräschör och fruktig ton från det peruanska. En pålitlig och lättälskad kopp, som skänker glädje till sista sippen!

 

Påsen är förresten nedbrytningsbar. 60 % bryts ned på 90 dagar.  Resterade 40 % bryts också ned, men det tar bara längre tid. Snart är hela påsen komposterbar. Håll ut!