BAM BAM


Påsen BAM BAM som du håller i din hand innehåller just nu kaffe från Caparaó i Brasilien och Agua de Nieves i Peru. Rostningen har vi styrt för att underlätta espressobryggningen, och göra kaffet lättare lösligt i vatten. Då kan vi enkelt uppnå resultatet av en fyllig och välbalanserad espresso.

 

Brasilien

Brasilien
Region: Bateia, Castelo - Espirito Santo
Höjd: 800-1200 m
Förädling Så kallad ”Pulped Natural”. Direkt efter skörd skalas bären fria från sitt fruktkött och på så sätt frigörs också bönorna. Bönor som sedan torkar med de ljumma höglandsbrisarna, under den Brasilianska solen.

 

Peru

Region: Agua de Nieves, Monobamba - Peru

Höjd: 1600-2100 m

Förädling: Kaffet skalas fritt från sitt fruktkött och lämnas vilande i sitt omgärdande sockerlager, under 24-36h. Under denna tid bryts genom en jäsningsprocess, sockret ned. Ungefär som processen i det traditionella surdegsbaket. Därefter tvättas bönorna rena i friskt källvatten och torkas slutligen långsamt.

 

Smakbilden blir livfull med toner av fransk nougat, mjölkchoklad, kola och söt röd frukt.

En riktigt bra espresso.

 

Påsen är förresten nedbrytningsbar. 60 % bryts ned på 90 dagar. Resterade 40 % bryts också ned, men det tar bara längre tid. Snart är hela påsen komposterbar. Håll ut!